Wanderlust: Florence

27.4.17


Tijdens mijn vakantie in Italië begin oktober vorig jaar gingen we ook een dagje naar Florence, een mini citytrip. Vanuit La Spezia waar wij verbleven kun je de trein (Trenitalia) nemen naar Florence, met overstap in Pisa. Je bent dan in zo'n 2,5 uur in deze prachtige stad. Een retourtje kost trouwens ongeveer €26, deze prijs kan erg verschillen, check gewoon even de ticketautomaten op het station (of internet) voor de gunstigste reis.

We vertrokken om 07.35 uur en rond 10.00 uur waren we in Florence waar het net geregend had. Ik dacht nog nooo het gaat toch geen slecht weer worden de hele dag? Al snel waren mijn zorgen verdwenen, want de zon richtte zijn eerste zonnestralen voorzichtig op het imposante Duomo waardoor het gebouw nog mooier werd! Serieus wauw alleen voor dit gebouw moet je al naar Florence haha. Niet voor niets hét symbool van de stad.


Nog niet overtuigd? Kijk en lees dan snel verder (: (p.s. geen zin in een heel verhaal scroll dan verder voor een korte samenvatting onderaan dit artikel)

Aangezien wij 's ochtends al heel vroeg ons bed uit rolden, was het eerst tijd voor koffie met uitzicht op de Duomo. Genieten! Na nog 100 foto's gemaakt te hebben van deze kathedraal was het tijd om de stad verder te verkennen. Wij zijn trouwens niet binnen geweest, dat schijnt ook heel mooi te zijn, maar de rij van 2 kilometer was iets minder leuk haha.
Als ware globetrotter liep ik met mijn camera en reisgids onder de arm door de stad om een route uit te stippelen. Arzu zei dit weekend nog dat als ze met iemand anders op vakantie is en ze half verdwaald ze zich afvraagt "Waar is Rebecca?". HAHA ja ik ben vaak degene die de weg wijst en wel weet waar we heen moeten (ik heb ook mijn momenten dat ik daar even geen zin in heb hoor ;)), leuk compliment! Hihi. Anyways daar liepen we dus dolend door de mooie straatjes op zoek naar de Basilica della Santissima Annunziata, een van binnen prachtige basiliek zo beloofde de bewuste reisgids! Maar Italië zou Italië niet zijn als het gebouw niet een paar uur dicht ging (van 14.00 uur tot 16.00 uur). Wij waren er om...14.05 uur. Dus. 

Eerst nog maar wat andere mooie gebouwen en pleintjes bewonderen, ook geen straf. Ik loop overigens niet continue met een routekaart voor mijn neus hoor, anders hadden we onderstaande binnenplaats niet gezien (:


Door naar Piazza della Signoria, een bekend plein in Florence. Je vindt hier onder andere de Neptunusfontein, het Palazzo Vechhio (stadshuis) en Loggia dei Lanzi (beeldengalerij).


Even verderop vindt je Loggia del Mercato Nuovo, wat al sinds de bouw als marktplaats gebruikt wordt, nu vind je er een markt vol souvenirs, leren jassen en tassen. 


Toen was het 16.00 uur, tijd om terug te gaan naar Basilica della Santissima Annunziata! En dat stelde niet teleur, echt wauw! Dat lichtinval en dat goud :0


Na al deze rijkdom zijn we langzaam aan verder gelopen naar de rivier Arno om uiteindelijk de Ponte Vecchio over te steken. Deze brug werd vroeger gebouwd om de twee drukke handelswijken met elkaar te verbinden, er waren destijds veel slagerijen gevestigd op de brug. Het rook er daarom een stuk onaangenamer dan nu, ze gooiden hun slachtafval namelijk in de rivier, kun je je voorstellen hoe goor dat geweest moet zijn? Gelukkig namen de goudsmeden hun plek in wat je nu nog ziet, op de brug stikt het van de juweliers. 


Eenmaal aan de overkant is het echt de moeite waard om naar Piazzale Michelangelo te lopen. Het is even een klim, maar het uitzicht is prachtig! (:En al overtuigd om naar Florence te gaan? Echt must do's wat mij betreft:

 • Bezoek de Duomo, alleen de buitenkant is al een waar kunstwerk!
 • Ga naar binnen bij de Basilica della Santissima Annunziata. Hallo goud en prachtig bewerkte plafonds, zuilen...het hele interieur is gewoon prachtig.
 • Rust even uit op één van de gezellige pleinen, koop een ijsje of een cappuccino en ga mensen kijken op bijvoorbeeld het Piazza della Signoria.
 • Slenter door te stad en kijk gewoon om je heen, zo kom je de mooiste binnenplaatsjes tegen, zoals ook de Galleria Degli Uffizi.
 • Steek de Arno over via Ponte Vecchio en vergaap je aan al het goud wat daar verkocht wordt.
 • Loop naar het Piazzale Michelangelo, voor een prachtig uitzicht over Florence. Tip! Doe dit vlak voor zonsondergang dat maakt het uitzicht nog zoveel mooier. Het is er dan wel druk trouwens ;)
 • Breng een bezoekje aan de Giardino Bardini, dit schijnen mooie tuinen te zijn gelegen rondom het Forte di Belvedere. Helaas hadden wij maar één dagje en dus geen tijd meer.
Voor meer foto's klik hier.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat een prachtige stad is Florence! Fijn dat jullie toch nog konden genieten van het zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad prachtig, die architectuur, wow hoe dan! (:

   Verwijderen
 2. waauw wat een hoop mooie gebouwen! En die zonsondergang, wauw :)

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe