Wanderlust: Praag #3

19.6.16


De dag voor vertrek uit Praag trok ik de gordijnen open en zag ik een prachtige gloed over de stad, veroorzaakt door de zonsopkomst. Ik heb een zwak voor de kleuren die ontstaan en die het uitzicht steeds weer doen veranderen. Dat beloofd een zonnige dag te worden (of in ieder geval de ochtend) en met de zon is alles ineens een stuk mooier! (:

Dat het zo vroeg al zonnig was, kwam ons maar al te goed uit, we wilden namelijk voor de drukte op de Karelsbrug zijn. De vroege ochtend of late middag/ avond is het beste tijdstip om over de brug te wandelen...tenzij je omvergelopen wilt worden door massa's toeristen ;)


De Karelsbrug verbindt de wijk Malá Strana met de Oude Stad, laatstgenoemde was onze 'eindbestemming'. Eenmaal aan de overkant kun je links naar beneden lopen en heb je nog een prachtig uitzicht met links de brug en recht voor je de burchtwijk Hradčany.


Als je van de brug komt en rechtdoor loopt en dan vervolgens wat straten links en rechts inslaat, kom je vanzelf in de Joodse wijk Josefov terecht. Deze staat bekend om zijn mooie gebouwen, zowel van buiten als binnen. Ook heb je er een Joodse begraafplaats, maar de ingang hiervan konden wij niet vinden? Of we moesten er voor betalen? In ieder geval dat vonden wij een beetje te ver gaan. Genoeg ander moois te zien...zoals gekleurde huizen YAY!


Op het Oude Stadsplein vindt je een kerk met onderstaand interieur. En even verderop de welbekende, en mega toeristische attractie, astronomische klok. Waarom zo druk rondom het Raadhuis? Omdat er uit de luikjes boven de klok elk uur 12..hele knappe mannen uitkomen! O nee toch niet, het zijn de 12 apostelbeelden maar ;P
 

Kijk op dit plein niet alleen naar de klok, want de gebouwen eromheen zijn ook de moeite waard (:


Vanaf de Joodse wijk zijn wij weer richting burchtwijk gegaan, met de bus dit keer want het is een hele klim. Er was namelijk nog één hotspot die wij niet over konden slaan! Ik zei het al in mijn vorige post, als je een mooie bibliotheek wilt zien...ga dan vooral naar het Strahovklooster. De bibliotheek met zijn barokke boekenkasten, antieke globes en plafondfresco's is een ware lust voor het oog (: Als je binnen foto's wilt maken, dan moet je bij de kassa even een fotopas kopen. Als de half knipogende man (hij had vast iets in zijn oog) daar vraagt of je student bent, zeg dan gewoon ja hij gelooft je toch wel. Natuurlijk was ik zelf weer te eerlijk en betaalden wij de volle pond (of Tjechische koruna in dit geval) HAHA. Genoeg geluld, bekijk de foto's maar gewoon ;)


En...lelijk hea? ;P

Aangezien het begon te regenen en wij trek begonnen te krijgen, pakten we de bus richting Slavia. Een restaurant aan de rivier met mooi uitzicht op de burchtwijk en lekker eten (:


Aangezien we niet direct naar het volgende restaurant konden, zijn we nog even op het schiereiland Kampa geweest. Dit ligt naast de Karelsbrug.


De vorige avond was ons avondeten niet zo'n succes, om de vakantie af te sluiten wilden we nog wel een keer goed eten. Dit kun je zeker bij Coloseum. Prima Italiaans eten en aardige bediening.

Praag, zeker een aanrader! Maar als ik nog een keer zou gaan, dan wel als het wat warmer is. Met de zon is toch alles wel mooier en aangenamer hihi. Als je een klein budget hebt dan is deze stad prima te bezoeken, het eten is namelijk spotgoedkoop. Natuurlijk betaal je voor de toeristische attracties wel meer, maar er is ook genoeg te zien zonder entree te betalen (:

Meer foto's zien? Klik dan hier.

You Might Also Like

0 reacties

Subscribe