Wanderlust: Lissabon #1

17.10.15


In 2012 ging ik samen met Daphne op citytrip, ik was even vergeten hoe mooi en leuk dat was. Bij het zien van de foto's verscheen er direct een grote glimlach op mijn gezicht (:

Lissabon is een relatief kleine stad en veel van de toeristische attracties kun je in twee à drie dagen zien waardoor je daarna nog tijd over hebt om de omgeving buiten de stad te ontdekken. Dit is wat wij ook deden, naast Lissabon hadden we nog tijd om naar Sintra, Cabo da Roca en Estoril te gaan. Over deze laatste locaties later meer, nu eerst terug naar Lissabon.
Vermoeid van de reis en van het sjouwen van onze koffers in de steile straatjes kwamen we uiteindelijk bij ons hotel, Amazónia Lisboa, aan. Er was een zwembad dus daar gingen we eerst maar even relaxen, de zon liet het echter een beetje afweten, dus snel door naar de stad! En waar beter te beginnen dan bij Elevador de Santa Justa, aan de voet van de lift kun je kaartjes kopen om boven op de lift/ toren te komen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je je gelijk oriënteren.


Vanaf de lift loop je verder naar het Carmoplein, de gehele wijk waar je dan in loopt, ligt 45 meter hoger dan de straat beneden (waar je in de lift bent gestapt). Vrijwel direct loop je tegen Igreja do Carmo aan, een kerk die gebouwd is op deze heuvel en een getuigenis is van de aardbeving van 1755 aangezien een deel van de kerk is ingestort. Zeker een aanrader deze wijk, mede door de gekleurde huizen die je er vindt.


Uitgekeken? Dan kun je weer afdalen waarna je bij een aantal mooie pleinen komt (let vooral op de manier waarop de tegels gelegd zijn): Rossio en Praça dos Restauradores. Je vindt hier ook veel cafeetjes, ideaal dus om even uit te rusten ;)


Lissabon is goed per voet te verkennen, dus wij zijn daarna verder gelopen door de gezellige straatjes richting mijn favoriete plein: Praça do Comércio. Een aanrader dus! Het is hier gezellig druk, je hebt uitzicht op de Taag, er zijn leuke winkels in de buurt en er is een markt onder de bogen van de indrukwekkende gele regeringsgebouwen. Ik vind dit de mooiste plek om de stad in te lopen, het is een ware toegangspoort. Als je onder de Triomfboog door loopt, kom je in de winkelstraat van Lissabon, de Rua Augusta.


Tijd om even uit te rusten en lekker te eten, bijna op alle terrasjes in de winkelstraat heb je een prachtig uitzicht op de triomfboog, ook zeker even genieten van de omgeving aldaar dus. ;) Uitgegeten? Ga dan zeker het winkeltjes Ale-Hop even binnen, ze hebben hier de meest hilarische brillen en leuke hebbedingetjes.


De volgende dag zijn we weer richting de Taag gelopen waar we langs een hele vette graffitimuur kwamen. Je vindt deze meer ergens langs de Avenida da Ribeira das Naus.


Van al dat lopen word je hongerig, het schattig cafeetjes Cafetaria S. Nicolau is de perfecte gelegenheid om je maag te vullen met één van de lekkere gebakjes die ze daar verkopen. Je kunt de etalage eigenlijk niet voorbijlopen zonder dat het water in je mond loopt hihi. Wij gingen voor de welbekende Portugese Pastéis de Nata.


Na deze break zijn wij weer verder gelopen naar mijn favoriete plein, stop daar trouwens ook even om één van de bekende trams te spotten...samen met de rode brug over de Taag doet dit ook wel een beetje denken aan San Francisco.
Verder lopend langs de Taag kom je nog een aantal mooie gebouwen tegen, onder andere Mosteiro dos Jerónimos, Torre de Belém en het  Monument der Ontdekkingen met een enorme windroos ervoor.


Als je in Portugal bent, moet je natuurlijk tenminste één keer de dag afsluiten met paëlla hihi. Zo zaten wij met een pannetje op het terras mét uitzicht op, ja daar issie weer, de triomfboog ;)


Natuurlijk is er nog veel meer te zien in Lissabon, zoals het immense monument Cristo Rei  aan de overkant van de Taag, Castelo de São Jorge en Miradouro de São de Alcântara. Wij hebben er echter voor gekozen om ook wat dagtrips te maken.
Dus hou mijn blog in de gaten voor mijn reisverslag over Sintra, Cabo da Roca en Estoril.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Lissabon is zo fijn!! <3 Leuk om het weer eens te zien zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Roept een hoop herinneringen op. Blijft een mooie stad. Toevallig ook naar het oude wereldexpo terrein geweest? Staat onder andere een van de grootste aquariums van Europa en is een mooi gebied om doorheen te wandelen terwijl je mooi zicht hebt op het water. Leuk verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Niels (: is inderdaad een mooie stad en een ideale uitvalsbasis om ook de omgeving nog te verkennen. Ik ben zelf niet op het wereldexpo terrein geweest, maar ziet er wel tof uit als ik het google ^^

   Verwijderen

Subscribe