Deventer: Het 19e eeuwse Engeland

1.2.15Oké ik weet het, ik ben weer op tijd met het plaatsen van deze foto's, helaas te weinig tijd. De kerst is immers voorbij, maar kom op het is nog steeds winter (althans het begint er steeds meer op te lijken met die verdwaalde sneeuw zo af en toe)...dus deze post over het Charles Dickens festijn in Deventer afgelopen maand mag ook nog wel.
Op zondag 21 december vertrok ik samen met een vriendin in alle vroegte - voor een zondag al helemaal - richting Deventer, van een aantal collega's had ik begrepen dat het er altijd erg druk is, vandaar dit vroege tijdstip. Goed dat we hiernaar geluisterd hebben, vlak nadat wij de Walstraat in geloosd waren, werd de bekendste straat van Deventer afgesloten - de volgende lading mensen zou moeten wachten totdat er weer wat meer ruimte in de smalle straatjes zou zijn.

Al snel waanden we ons in het Engeland van de 19e eeuw, hoe cool is die kleding van toen?! Het festijn werd geopend door aantal kerels in van die Schotse rokken, dan vragen wij ons af...?
In ieder geval ontzettend leuk hoe ze dit opgezet hebben in Deventer, je gaat echt even terug naar vroeger en de mensen in de meest uitlopende kostuums zagen er top uit en hadden er ook erg veel plezier in zo te zien.
Het festijn stond natuurlijk geheel in het teken van Charles Dickens, die mensen in kostuums waar ik het over had, verbeelden allemaal een personage uit de bekende boeken van de Engelse schrijver. De geur van dennenbomen, glühwein, warme chocolademelk en ander lekker voedsel zorgden ook voor een gezellig sfeertje.


You Might Also Like

0 reacties

Subscribe